تعداد صفحه : 75
« بنام خدا » Heat shock Proteins in thermophile and hyper ther mophile bacteria ارائه كننده : هيلدا رستگاري ( ارشد ميكروبيولوژي بهمن 85) استاد : جناب آقاي دكتر كارگر Heat shock proteins ( HSPs) پروتئين هاي مثوك حرارتي همانطور كه مي دانيد يك دسته از عواملي كه در رشد و فعاليت ميكروارگانيسمها موثر هستند عوامل محيطي مي باشند كه به 2 دسته فيزيكي و شيميايي تقسيم مي شوند. يكي از مهمترين اين عوامل كه به عنوان يك عامل فيزيكي مطرح مي گردد گرما ( حرارت) مي باشد. حرارت بر كليه فعل و انفعالات سلولي اثر دارد و متابوليسم سلول را تحت تاثير قرار مي دهد. اگر حرارت تاحد معيني افزايش يابد واكنش ها را تسريع مي كند ولي اگر از حد معين تجاز كند فعاليت هاي متابوليكي را متوقف مي كند زيرا باعث مي گردد كه پروتئين ها ماهيت خود را از دست بدهند، دناتوره گردند، آنزيم هاي مهم و اساسي سلولي از كار افتاده روي غشا و فشار اسمزي اثر كرده در نتيجه نقل و انتقال مواد را تحت تاثير قرارداده و روي مواد غذايي كاهش مي يابد و نفوذ مواد سمي و زايد افزايش پيدا كرده و خروج آنها كند مي گردد. در نتيجه فعاليتهاي سلولي مختل مي گردد. همچنين دما روي فعاليت هايي مثل توليد اسپور، توليد پيگمان، عمل تخمير و تنفس هم اثر مي گذارد. حرارت اپتيمم: مناسبترين درجه حرارت براي رشد يك باكتري را گويند. حرارت لتال: حرارت كشنده باكتري ها كه سبب مي گردد تمام ميكروارگانيسمهاي يك گونه درعر 10 دقيقه كشته شوند. ترموتولورانس : تحمل گرمايي چاپرون ها : مولكول هايي پروتئيني هستند كه براي فولدينگ و تثبيت پروتئين ها اختصاص پيدا كرده اند و به پروتئين هاي جديد در حال ترجمه متصل مي گردند. Folding : تا شدگي پروتئين ها Unfolding :باز شدن تاي پروتئين Refolding : تاخوردگي مجدد پروتيئن باكتري ها از نظر نيازهاي حرارتي به 3 دسته
مبلغ قابل پرداخت 27,000 تومان